آشنایی با انواع ماهی گوشتخوار

آشنایی با انواع ماهی گوشتخوار

انواع مختلفی از ماهی ها وجود دارند که در آب شیرین هم می توانند زندگی کنند، اما خیلی از این ماهی را نمی توان در آکواریوم نگه داشت، زیرا برخی از آن ها وارد ایران نمی شوند و بعضی هم حفاظت شده هستند. اما گونه هایی از ماهی های گوشتخوار وجود دارند که می توان آن ها را در آکواریوم نگهداری کرد. در ادامه این مطلب از پت98 به معرفی این ماهی های گوشتخوار می پردازیم.

فهرست مطالب

درباره ماهی گوشتخوار

ماهی های تزیینی به دو گونه ماهی گوشتخوار و ماهی گیاهخوار با خصلت های متنوع تقسیم می شوند. ماهی گوشتخوار در انواع گوناگون، هم با موجودات زنده و هم غذاهای آماده تغذیه می شوند و اغلب توانایی زیستن در آب شیرین را نیز دارند. البته ماهی های گوشتخوار جنگجو بوده و باید تنها یک جفت از آن ها را در آکواریوم خود نگهداری و پرورش دهید. پس اگر جزء افرادی هستنید که می خواهید در آکواریوم خود ماهی های متنوعی داشته باشید هرگز به سمت ماهی گوشتخوار نروید.

ماهی های گوشتخوار آب شیرین معمولا بزرگ تر و رنگارنگ تر از ماهی های گیاهخوار هستند. به همین دلیل کسانی که آکواریوم های بزرگ دارند و آب شور انتخاب آنها نیست، از این ماهی ها استفاده می کنند. جالب است بدانید در کل نگهداری از ماهی های گوشتخوار راحت تر است و افراد متخصص در زمینه پرورش ماهی های آکواریومی به مبتدیان توصیه می کنند اگر برای اولین بار می خواهند آکواریوم داشته باشند، بهتر است به پرورش ماهی گوشتخوار بپردازند.

انواع ماهی های گوشتخوار

ماهی های گوشتخوار انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی تعدادی از این ماهی ها می پردازیم:

ماهی گوشتخوار پیرانا

خطرناک ترین و وحشی ترین ماهی گوشتخوار آکواریومی پیرانا است. گونه ای از ماهیان گوشتخوار که در طبیعت سالیانه به بسیاری از انسان ها حمله می کند و اگر در آکواریومی کنار خطرناک ترین ماهی ها مثل اسکار، فلاورهورن، پرت و زندانی قرار بگیرد، تمامی آن ها را حریف است. خصلت جنگجویی پیرانا به گونه ای است که به هم نوعان و حتی جفت خود نیز رحم نمی کند.

عکس آشنایی با انواع ماهی گوشتخوار

ماهی گوشتخوار سیچلاید

یکی از بزرگ ترین خانواده مهره داران دنیا، ماهیان سیچلاید هستند. ماهیان گوشتخوار سیچلاید انواع گوناگونی دارند و به دلیل شکل ظاهرشان در ایران اغلب به نام ماهی زندانی هم شناخته می شوند. بهترین حالت نگهداری از این ماهی حداقل گله های 8 تا 12 عددی می باشد. زندگی گله ای ماهی های سیچلاید در زمان حرکت شان سبب زیبایی خاصی در آکواریوم می شود. دمای مناسب برای این ماهی بین 25 تا 28 درجه سانتی گراد می باشد و  PH مناسب برای زندگی این ماهی 7.8 تا 9 است. این ماهی به هیچ وجه در غذا خوردن سخت گیر نیست و همه چیز خوار است. سیچلایدها در رنگ های سفید مایل به زرد و رنگ سفید مایل به طوسی با راه راه های مشکی موجود هستند. ماهی سیچلاید در دسته ماهیان پرخاشگر بوده، به حدی که می تواند تمام ماهی های درون آکواریوم را بترساند.

ماهی گوشتخوار پرت

ماهی پرت از گونه های سیچلاید است که طرفداران زیادی دارد و به نام طوطی ماهی هم شناخته می شود. پرت تا حد زیادی صلح جو است، اما در زمان تخم گذاری قلمرو طلب می شود. این ماهی زیبا در بعضی مواقع از باهوش ترین ماهی های آکواریومی است. ماهی پرت را از جفت کردن دو نوع سیچیلاد، یعنی سیچلاید سورم و میداس و تغییرات هورمونی به وجود می آورند. دمای مناسب برای نگهداری از این ماهی 24 تا 28 درجه سانتی گراد و PH مناسب برای آن 6.5 تا 7.5 است. پرت ها رشد خوبی دارند و تغذیه آن ها با استفاده از غذاهای خشک، غذاهای گوشتی مانند دل گوساله یا ماهی کیلکای ریز شده انجام می شود.

ماهی گوشتخوار گرین ترور

این ماهی از دسته سیچلایدهای آمریکایی محسوب می شود و نام گرین به دلیل لکه های سبز رنگ روی بدن این ماهی می باشد. گونه اصیل گرین ترور، ماهی زیبایی نیست ولی امروزه با ترکیب کردن این ماهی با انواع ن‍‍‍ژادهای خود گرین ترور و دیگر ماهی ها، گرین ترورهای زیبایی به دست می آورند. این ماهی ها به رنگ های خاکستری با لکه های سرخ و نارنجی و… است، که بسیار زیباتر از نژاد اصیلشان می باشند.

ماهی گوشتخوار جک دمپسی

این ماهی جزء ماهی های سیچلاید آمریکایی و بومی آمریکای مرکزی است. طول بدنش تا 28 سانتی متر می رسد، بنابراین آکواریوم محل نگهداری این ماهی به 250 لیتر آب نیاز دارد. تغذیه دمپسی با استفاده از کرم خانگی، حشرات، کرم خونی منجمد، میگوی آب شور و غذای بسته بندی مخصوص انجام می شود.

ماهی گوشتخوار سیچلاید ایرانی

این ماهی هم از دیگر نژادهای سیچلاید و از ماهی های ایرانی محسوب می شود و تنها سیچلاید شناخته شده در ایران است. سیچلاید ایرانی در رودخانه های جنوب کشور زندگی می کند و طول آن گاها تا 10 سانتی متر هم می رسد. به دلایل مختلف این ماهی در خطر انقراض قرار دارد و به دلیل کمیاب بودن شاید در هیچ آکواریومی دیده نشود.

ماهی گوشتخوار اوراتوس

از پر جنب و جوش ترین، آزاردهنده ترین و زیباترین ماهی ها می توان به ماهی اوراتوس اشاره کرد. این ماهی از خانواده سیچلایدهای آفریقایی است و بسیار پر جنب و جوش است و لحظه ای از آزار و اذیت کردن بقیه ماهی ها نمی ایستد. این ماهی با هیکل نسبتا کوچک، ماهی های بزرگ را نیز مورد آزار و اذیت قرار می دهد. دیده شده که ماهی اوراتوس در آکواریوم تا 10 سانتی متر هم رشد می کند.

ماهی گوشتخوار نایف

ماهی نایف یا همان چاقو ماهی، یک ماهی گوشتخوار با ظاهر جالب شبیه به چاقو است و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. این ماهی اغلب، روزها می خوابد و شب ها به فعالیت می پردازد. برای داشتن یک چاقو ماهی در آکواریوم به دلیل جهنده بودن این ماهی، باید آکواریوم از پوشش خاص و محکمی برخوردار باشد، در غیر این صورت آکواریوم با ضربات ماهی می شکند. دمای مناسب نگهداری این ماهی 24 تا 28 درجه سانتی گراد و PH آن 5.5 تا 7 می باشد.

عکس آشنایی با انواع ماهی گوشتخوار

ماهی گوشتخوار جاگوار

ماهی جاگوار جزء ماهی های خشن و قلمرو طلب است و مکان نگهداری از این ماهی هم باید بزرگ باشد، تا خوب رشد کند. جاگوار عاشق خوردن غذاهای زنده است، پس بهتر است با ماهی های کوچک نگهداری نشود و در کنار ماهی های با اندازه و جثه خودش باشد تا به آن ها آسیب نرساند. از ماهی های سازگار با جاگوار می توان به جک دمسی، فلاور، سیچلاید جاگوار اسکار و زندانی اشاره کرد.

انواع گربه ماهی

همه گربه ماهی ها جزء ماهیان گوشتخوار هستند و از معروف ترین آن ها می توان پنگوسی را نام برد.

ماهی گوشتخوار پنگوسی

 این ماهی جزء بزرگ ترین ماهی های گوشتخوار است که به دو دسته پنگوسی شکاری و پنگوسی معمولی تقسیم بندی می شود. به دلیل این که ماهی پنگوسی شکاری خوی درنده و جنگجو دارد، استفاده از آن در آکواریوم توصیه نمی شود. پوست این ماهی بسیار براق و زیبا است که مورد توجه همه قرار می گیرد. تغذیه ماهی پنگوسی از انواع غذاهای گوشتی مختص ماهی است و انواع دیگر ماهی های گوشتخوار را در کنار خود می پذیرد. منشا این ماهی جنوب شرق آسیا است و طول بدنش در آکواریوم تا حدود 45 سانتی متر و در طبیعت خیلی بزرگ تر است.

توجه داشته باشید که ممکن است در غذا دادن به پنگوسی با مشکل روبه رو شوید، زیرا در میانه آب شنا می کند و بینایی بسیار ضعیفی دارد. پس بهتر است مکان نگهداری پنگوسی خیلی روشن باشد. زیستگاه آن ها در رودهای کامبوج ویتنام و کشورهای شرقی است. نوع سفید رنگ این ماهی کمیاب تر و گران تر است و دمای آب مناسب برای نگهداری از آن 22 تا 26 درجه سانتی گراد و 6.5 تا 7.5 PH می باشد.

ماهی سوروم

سوروم ماهی است که بسیار آرام حرکت می کند و زیستگاه اصلی اش در برزیل و رودخانه آمازون قسمت های با موج آرام می باشد. این ماهی در آکواریوم تا 15 سانتی متر رشد می کند ولی در طبیعت گاه طول سوروم از 25 سانتی متر هم تجاوز می کند. از انواع معروف سوروم می توان به: سوروم معمولی، سوروم طلایی، سوروم سبز و سوروم باله سرخ  اشاره کرد. این ماهی به آب کثیف حساس است و در آبی که درجه آن زیر 30 درجه سانتی گراد باشد به راحتی به بیماری سفیدک که بین ماهیان زینتی گوشتخوار رایج است، مبتلا می شود.

ماهی تترا و بتا

این ماهی ها برای مبتدیان که علاقه به نگهداری ماهی های زینتی دارند گزینه مناسبی هستند. این دو ماهی جثه کوچکی دارند و لازم نیست که مکان نگهداری از آن ها زیاد بزرگ باشد. همچنین شرایط نگهداری از تترا و بتا بسیار آسان است.

ماهی پف کننده

ماهی های پف کننده دارای رنگ های متنوعی هستند و طولشان بین 2 سانتی متر تا 1 متر متغیر است. پف کننده ها باید به تنهایی زندگی کنند و مکان زندگیشان هم بزرگ باشد، تا به راحتی رشد کنند و بزرگ شوند. پیشنهاد می شود این ماهی در کنار ماهی های گوشتخوار دیگر نگهداری نشود، زیرا شکارچیان سمی هستند.

ماهی آرووانا

این گروه از ماهی ها بسیار بزرگ و دارای طول عمر طولانی هستند. عمر این ماهی را تا 20 سال نیز گزارش داده اند. طول بدن این ماهی تا 1 متر می رسد و بهتر است مکان زندگی اش بزرگ باشد تا خوب رشد کند. این ماهی به خوبی پرش می کند، پس باید آکواریوم محل نگهداری از آن لبه های بلند و یا دردار باشد تا بیرون نپرد. تغذیه ماهی آرووانا با استفاده از غذاهای خشک و غذاهای گوشتی انجام می شود و حتما هنگام غذا دادن مراقب دستان خود باشید. این ماهی دندان های قدرتمندی دارد که در همه نقاط دهانش حتی روی زبانش هم پخش است.

ماهی گوشتخوار اسکار

این ماهی جزء معروف ترین ماهی های تزیینی به شمار می آید. تولید مثل این نوع ماهی به دلیل این که گونه های متنوعی دارد، نیز متفاوت می باشد. تغذیه ماهی اسکار از غذاهایی مانند پولکی، کرم خونی، کرم خاکی و حبه ای است و دارای اشتهای زیادی می باشد و تقریبا باید در هر روز یک وعده کاملا سیر شود. دمای مناسب برای نگهداری از این ماهی 23 تا 28 درجه سانتی گراد و PH 7.5 می باشد.

عکس آشنایی با انواع ماهی گوشتخوار

ماهی سیامی

نام دیگر این ماهی جنگجو (فایتر) است و تنوع رنگی بسیار زیادی دارد. این ماهی بسیار فعال و پر انرژی بوده و طول بدنش بیشتر از 7 سانتی متر است. این نکته را به یاد داشته باشید، هیچ وقت دو عدد از این ماهی را در یک مکان نگهداری نکنید، زیرا با هم درگیر می شوند و ممکن است منجر به مرگ یکی از آن ها شود.

ماهی فلاور هورن

این ماهی بسیار باهوش است و مهارت یادگیری بالایی دارد، به طوری که حتی قابل تربیت هم می باشد. مکان نگهداری از این ماهی باید بزرگ باشد و حدود 200 گالن آب نیاز است. دمای مناسب برای ماهی فلاور هورن 28 درجه سانتی گراد است و PH  آب تاثیری در زندگی این ماهی ندارد. آبی که کلر دار است برای نگهداری از این ماهی مناسب است. تغذیه ماهی فلاور هورن به وسیله غذاهای خشک و گوشتی از جمله میگو انجام می شود. فلاور هورن بسیار قلمرو طلب است، بنابراین نباید در کنار ماهی های دیگر نگهداری شود.

عکس آشنایی با انواع ماهی گوشتخوار

بهترین غذای ماهی گوشتخوار

بهترین غذای ماهی گوشتخوار بسته به نوع ماهی، اندازه، سن و ویژگی های بدنی برای هر ماهی گوشتخوار متفاوت است. ماهی گوشتخوار ممکن است نیازهای غذایی متنوعی داشته باشد. براساس بالانس مواد مغذی مورد نیاز هر ماهی از جمله انواع پروتئین، قند، ویتامین، مواد معدنی و… بهترین رژیم غذایی برای ماهی تعیین می شود. اما به طور کلی می توان گفت غذاهای تجاری اعم از خشک، کنسروی و غذای ماهی زنده فریز شده به دلیل کنترل فرآیند تولید آن ها توسط کارشناسان، ریسک کمتری نسبت به تغذیه از حشرات و موجودات دریازی دارد.

غذای ماهی گوشتخوار در طبیعت

ماهی های گوشتخوار نسبت به ماهی های گیاهخوار برای زنده ماندن به میزان زیادی پروتئین در رژیم غذایی خود نیاز دارند. بنابراین بیشتر از ماهی ها، انواع میگو و حشرات تغذیه می کنند. البته گونه های مختلف ماهی های گوشتخوار در طبیعت از حشرات و لارو حشرات، سخت پوستان و دیگر انواع ماهی نیز تغذیه می کنند.

غذای ماهی گوشتخوار در آکواریوم

ماهی های گوشتخوار آکواریومی می توانند از انواع رژیم های غذایی خانگی و تجاری تغذیه کنند. رژیم های غذایی تجاری مناسب برای این ماهی ها می تواند به صورت خشک یا زنده باشد. غذای زنده مناسب برای ماهی گوشتخوار شامل؛ میگو، آرتمیا، کریل، انواع کرم به خصوص کرم خونی، حشرات فریز شده و… می باشد.

نکات مثبت در نگهداری از ماهی های گوشتخوار

  • نسبت به ماهي هاي گياهخوار داراي تنوع بيشتری هستند.
  • طول عمر بيشتری از ماهي هاي گياهخوار دارند.
  • ماهي هاي گوشتخوار نسبت به ماهي های  گياهخوار كمتر مريض مي شوند و به اصطلاح ضد ضربه تر هستند.
  • از دور داراي نماي بيشتري نسبت به گونه گياهخوار دارند.
  • از گونه گياهخوار رام ترند و صاحب خود را مي شناسند.
  • زود رشد مي كنند و حتي گاهی به 30 سانتي متر هم مي رسند.
  • نسبت به گياهخوارها خيلي باهوش تر هستند.
  • قيمت بعضي از گونه ها مانند: فلاورهورن، تگزاس، پنگوسي، ديسكس و… با بزرگ تر شدن سايزشان بالا مي رود و به ارزششان افزوده مي شود.

نکات منفی در نگهداری از ماهی های گوشتخوار

  • گران قیمت تر از ماهی های گیاهخوار هستند.
  • زود آب تانك خود را كثيف مي كنند و با توجه به اندازه تانك، نياز به فيلتراسيون قوي، تعويض آب و پمپ هواي قوي دارید.
  • در تانك آن ها نمي توان از گياهان طبيعي استفاده كرد و حتی ماسه ها را جابه جا مي كنند.
  • آن ها ماهي هاي قلمرو طلب و خشني هستند و همه گونه ها را نمي توانيد با هم نگهداري كنید.
  • تكثيرشان خيلي از گياهخوارها سخت تر است و در بعضي موارد غير ممكن می باشد.
عکس آشنایی با انواع ماهی گوشتخوار

جمع بندی

ماهی های گوشتخوار دارای انواع مختلفی هستند و بیشتر ترجیح می دهند در آب های شیرین زندگی کنند. آن ها خصلت جنگجویی دارند و بهتر است تنها یک جفت از آنها را در آکواریوم نگهداری کنید. در این مقاله سعی کردیم انواع مختلف این ماهی ها را به شما معرفی کنیم، امیدواریم که از این مطلب استفاده کرده باشید.

سوالات متداول

انواع ماهی های گوشتخوار سیچلاید را نام ببرید؟

پرت، گرین ترور، جک دمپسی، سیچلاید ایرانی از دسته سیچلایدها به شمار می روند.

کدام ماهی گوشتخوار حتی به هم نوعان و جفت خود رحم نمی کند؟

ماهی پیرانا از گوشتخواران جنگجو است که باید به تنهایی نگهداری شود.

ماهی اوراتوس چه ویژگی هایی دارد؟

از پر جنب و جوش ترین، آزاردهنده ترین و زیباترین ماهی ها می توان به ماهی اوراتوس اشاره کرد. این ماهی از خانواده سیچلایدهای آفریقایی است و بسیار پر جنب و جوش است و لحظه ای از آزار و اذیت کردن بقیه ماهی ها نمی ایستد.

لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام دوستِ دوستِ من

لطفا برای عضویت در خبرنامه پت۹۸، ایمیل خودتون را وارد کنید