معرفی سگ کوموندور[+راهنمای شخصیت و خلق و خو]

معرفی سگ کوموندور[+راهنمای شخصیت و خلق و خو]

سگ کوموندور Komondor شدیدا اهل خانه و محافظ است و به دلیل دقت زیاد در مراقبت از صاحب خود بهترین نژاد سگ برای خانم ها به شمار می رود. کوموندورها به صاحبی جدی و سخت گیر نیاز دارند، تا اجازه ندهد اختیار همه چیز را به دست بگیرند. این سگ ها نسبتا کم انرژی هستند و کمترین نیاز را به تمرین و ورزش دارند. برای این که بیشتر با نژاد کوموندور آشنا شوید در ادامه این مطلب از پت98 با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

معرفی نژاد کوموندور

سگ کوموندور یک سگ نگهبان قدرتمند است، که بدنش با موهای بلند، بافته شده و طناب مانند سفید رنگ پوشانده شده است. با وجود عضلات قوی که کوموندور دارد، چابک و سبک است و با قدم های بلند حرکت می کند. حتی با یک نگاه سریع و نه چندان دقیق باز هم امکان ندارد کوموندور را با سگ دیگری اشتباه بگیرید. نکته جالب این است که در زبان مجارستانی به جمع کوموندور، کوموندوروک گفته می شود.

مناسب زندگی آپارتمانی
مناسب برای صاحبان مبتدی
سطح حساسیت
تحمل هوای سرد
تحمل هوای گرم
تحمل تنهایی
عشق به خانواده
دوستی با کودکان
دوستی با سگ های دیگر
دوستی نسبت به غریبه ها
میزان ریزش مو
میزان ریزش آب دهان
سهولت در نظافت
استعداد افزایش وزن
وضعیت سلامت عمومی
اندازه
آموزش پذیری
هوش
غریزه شکار و تعقیب طعمه
تمایل به پارس و زوزه
تمایل به گردش و کشف مکان های جدید
تمایل به حمل اشیا در دهان و گاز گرفتن و جویدن
سطح انرژی
قدرت
نیاز به ورزش و فعالیت
تمایل به بازیگوشی

نکات مهم در رابطه با نژاد کوموندور

  • نژاد کوموندور نادر است و شاید بتوانید در برخی از فروشگاه های فروش سگ خانگی آن را پیدا کنید.
  • اگر در آپارتمان ساکن هستید، این نژاد برایتان مناسب نیست، زیرا سگ کوموندور یک سگ نگهبان است و باید فعالیت های زیادی داشته باشد که مناسب خانه هایی با حیاط بزرگ است.
  • این سگ برای فرمانبری به یک صاحب و پرورش دهنده با اعتماد به نفس بالا نیاز دارد.
  • نیازی نیست که صاحب سگ کوموندور، با این سگ فعالیت زیادی داشته باشد و فقط با روزی نیم ساعت پیاده روی می توانید این سگ را سالم و سرحال نگهدارید.
  • با وجودی که سگ کوموندور یک سگ نگهبان و گارد محسوب می شود، با این حال با صاحب خود بسیار مهربان است و دوست دارد که کنارش باشد.

تاریخچه سگ کوموندور

از قرن ها پیش سگ های کوموندور پادشاه سگ های گله مجارستانی بوده اند و در مراتع از گوسفندان محافظت می کردند. آن ها برای فراری دادن گرگ ها و سایر حیوانات وحشی به اندازه کافی سرسخت، شجاع و بی پروا هستند. اجداد کوموندورها را سگ های تبتی تشکیل می دهند و از هزاران سال پیش جهت چوپانی به هانگاری برده شدند و در آن جا پرورش یافتند. بعدها در سال 1920 به سایر کشورها راه یافته و در معرض نمایش قرار گرفتند.

عکس معرفی سگ کوموندور[+راهنمای شخصیت و خلق و خو]

اندازه و مشخصات ظاهر

کوموندور شخصیتی با ابهت، قدرتمند، باوقار، شجاع، شاد و صمیمی دارد. علتی که این سگ های دوست داشتنی را خاص کرده است، نوع پوشش و موهای آن ها می باشد. موهای کوموندورها جنس ضخیمی دارد و این موها به هم بافته شده و همانند یک طناب است. البته این موها نه تنها جنبه زیبایی دارند، بلکه برای محافظت سگ های کوموندور نیز هستند. پوشش این سگ به او کمک می کند تا با گله خود آمیخته شده و در بین گوسفندان پنهان شود و همچنین در برابر شرایط سخت آب و هوایی و شکارچیان تیز دندان از او محافظت می کند.

قد کوموندور نر حداقل 70 سانت و قد کوموندور ماده حداقل 65 سانتی متر است. کوموندور نر 45 کیلوگرم یا بیشتر وزن دارد در حالی که وزن کوموندور ماده 36 کیلوگرم به بالا است. این نژاد از سگ به طور میانگین بین 10 تا 12 سال عمر می کند.

خلق و خو و شخصیت

کوموندورها سگ های جدی، هوشیار و مورد اعتمادی هستند و در برابر قلمرو خود، خانه، ماشین و اعضای خانواده بسیار جدی و محافظ عمل می کنند. هیچ جایگزینی برای کوموندور نمی تواند گله را در برابر حمله ناگهانی خرس ها و گرگ ها محافظت کند. چرا که آن ها قوی ترین دشمنان را در کمتر از چند دقیقه شکست می دهند. برای جلوگیری از حالت تهاجمی کوموندور نسبت به افراد و یا سگ های غریبه باید از سنین پایین اجتماعی شود.

ارتباط با کودکان و سایر حیوانات

کوموندور می تواند رفتار خوبی با بچه ها داشته باشد، اما ممکن است در پذیرش برخورد مسالمت آمیز با بچه ها دچار مشکل شود. بهتر است سگ خانگی کوموندور در خانه هایی که بچه بزرگ دارند نگهداری شود تا رفتار بهتری با آن ها داشته باشد. دقت کنید که هرگز کودکانتان را با سگ ها تنها نگذارید و حتما خودتان روی برخوردشان با هم نظارت داشته باشید. البته اگر کوموندورها از تولگی با کودکان بزرگ شوند با آن ها کنار می آیند، اما برای نگهداری در خانه و خانواده پیشنهاد نمی شوند. لازم به ذکر است که سگ های کوموندور اصلا رابطه خوبی با دیگر سگ ها ندارند و دوست دارند تنها سگ در خانه باشند.

عکس معرفی سگ کوموندور[+راهنمای شخصیت و خلق و خو]

وضعیت سلامت

با وجودی که سگ های کوموندور بسیار قوی هستند، با این حال این نژاد هم مانند دیگر سگ ها مستعد برخی از بیماری ها می باشند. البته اکثر آن ها بیمار نمی شوند، اما برخی از بیماری های شایع بین سگ های کوموندور را در این جا بررسی می کنیم:

دیسپلازی ران

از بیماری های شایع بین سگ ها بیماری دیسپلازی ران است و زمانی رخ می دهد که مفصل ران با توجه به رشد سگ، غیر طبیعی رشد کرده و یا ضعیف باشد.

پیچ خوردگی معده

پیچ خوردگی و یا نفخ معده زمانی که تجمع گاز و هوا در معده به وجود آمده باشد، ایجاد می شود. این مشکل باعث می شود که معده سگ متورم شده و پیچ بخورد که بسیار خطرناک بوده و اگر به موقع درمان نشود امکان دارد سبب مرگ سگ شود.

آنتروپیون

آنتروپیون یک بیماری است که در آن پلک سگ به سمت داخل برگشت می خورد. این مورد به طور معمول در پلک پایین اتفاق می افتد، اما برای هر دو چشم نیز ممکن است پیش بیاید. بیماری آنتروپیون بعد از شش ماهگی سگ اتفاق می افتد و در اکثر مواقع باعث از دست دادن بینایی و سوزش می شود. برای این بیماری و جلوگیری از نابینا شدن سگ، جراحی اصلاحی یک درمان موثر است.

مراقبت از نژاد کوموندور

برای مراقبت از سگ ها بهتر است ابتدا چک لیست لوازم و وسایل نگهداری سگ خود را آماده کرده سپس اقدام به آوردن آن به خانه کنید. سگ کوموندور در جوانی بسیار هوشمند است و به طرز شگفت انگیزی یادگیری سریعی دارد. در حقیقت کوموندور مستقل و باهوش است و نکته مهم آموزش کوموندور زور یا تکرار نیست، اما این آموزش برای هر دو طرف یعنی هم سگ و هم صاحبش می تواند سرگرم کننده باشد. توانایی فکر کردن به سگ کوموندور این امکان را می دهد تا تصمیم بگیرد بعضی از فرامین ارزش یادگیری دارند، بعضی هم ارزش تکرار را ندارند. کوموندور به راحتی بی حوصله می شود، بنابراین مطمئن شوید که جلسات آموزشی متفاوت باشد.

نیاز ورزشی در این نژاد محدود است و یک یا دو بار پیاده روی کوتاه مدت در روز یا زمانی برای بازی در حیاط او را راضی می کند. برای کوموندور یک حیاط امن با حصار از واجبات است، تا کمکی شود برای این که قلمرو خود را معین کند. به دلیل این که بسیار از قلمرو خود محافظت می کنند، مانع از ورود افراد و حیوانات به قلمروشان می شوند.

عکس معرفی سگ کوموندور[+راهنمای شخصیت و خلق و خو]

تغذیه

میزان توصیه شده روزانه 3 تا 4 پیمانه غذای خشک سگ با کیفیت است که به دو وعده غذایی تقسیم می شود. مقدار غذای سگ بالغ هم بستگی به اندازه، سن، ساختار، سوخت و ساز و سطح فعالیت هایش دارد. سگ ها مانند انسان ها شخصیت حقیقی دارند و نیازهای غذایی همه آن ها مانند هم نیست و کیفیت غذای سگ هم متفاوت می باشد.

با این حال کوموندورها با وجود جثه بزرگی که دارند، اما غذای زیادی نمی خورند و از غذای سگ با کیفیت بالا و متناسب با سن سگ استفاده می کنند. صاحبان سگ های کوموندور باید توجه داشته باشند که پروتئین بیش از حد می تواند منجر به خراشیده شدن، لک شدن یا سایر واکنش های پوستی شود.

کوموندورها به حجم زیاد غذا نیاز ندارند و اگر گرسنه نباشند، گاهی اوقات حتی ممکن است از یک وعده غذایی صرفه نظر کنند و چیزی نخورند. در شغل سنتی خود یعنی محافظت از گله از همان غذایی که چوپان می خورد، تغذیه می کنند و با او شریک می شوند. بهتر است برنامه غذایی کم حجمی را برای سگ کوموندور در نظر بگیرید و از مصرف استخوان های پخته شده و غذاهای دارای چربی زیاد اجتناب کنید.

نظافت نژاد کوموندور

یک پرورش دهنده با تجربه می گوید ما هرگز موهای کوموندور را شانه نمی زنیم، اما آن ها را به طور مرتب حمام کرده و می شوییم. وقتی موهای سگ کوموندور در طول 9 تا 10 ماه شروع به بلند شدن و انبوه شدن می کنند، باید تقسیم شود. این موها به شکل تارهای طنابی شکل رشد می کنند و هیچ دلیلی وجود ندارد که این پوشش خاص بوی بد بگیرد و یا آلوده شود.

در مورد پوشش کوموندورها باید بگوییم که برای این که کثیف نشوند و یا تغییر رنگ پیدا نکنند، بهتر است که تمیز و خشک نگه داشته شوند. درست است که نیازی به شانه زدن موهای آن ها نیست، اما باید بدانید که برای این که کثیف و یا آلوده نشوند و در هم نپیچند، بهتر است به طور مرتب از هم جدا شوند. پیشنهاد می شود اطراف دهان این سگ ها را پیرایش کنید تا اثرات غذا باعث تغییر رنگ دادن اطراف دهان نشود.

حمام کردن با شامپوی رقیق و مخصوص سگ می تواند به خوبی کار نظافت را انجام دهد. باید توجه کنید که هنگام آبکشی تمام کف ها را کاملا بشویید و بعد با استفاده از حوله آن را خشک کنید. اگر سگ را بعد از حمام به طور کامل خشک نکنید، یا شامپو لابه لای موها باقی بماند، ممکن است سگ بوی بدی بگیرد. می توانید از سشوار یا پنکه برای خشک شدن کامل موها استفاده کنید.

از نظافت های دیگر آن ها به غیر از پوششان، باید به صورت مرتب به بهداشت دهان و دندان آن ها رسیدگی شود. مراقبت از ناخن ها و کوتاهی به موقع موجب می شود تا به پایه ناخن آسیب وارد نشود. بهتر است در هفته 2 الی 3 بار دندان های سگ را مسواک بزنید، تا از بوی بد دهان و آسیب دیدگی دندان جلوگیری شود. برای نظافت سگ کوموندور خود لوازم آرایشی و بهداشتی مناسب تهیه کنید تا همیشه سگی مرتب و تمیز داشته باشید.

قیمت سگ کوموندور

همان طور که در بالا نیز گفته شد بهتر است از خرید و فروش حیوانات خانگی پرهیز کنید و اگر قصد نگهداری از آن ها را دارید از کسانی که می خواهند واگذار کنند به سرپرستی بگیرید. اما اگر سگ کوموندور مورد نظر خود را پیدا نکردید و مجبور به خرید شدید، می توانید از طریق مراکز نگهداری از سگ اقدام کنید. لازم به ذکر است که قیمت سگ کوموندور به سن و جنسشان بستگی دارد.

عکس معرفی سگ کوموندور[+راهنمای شخصیت و خلق و خو]

سخن پایانی

سگ کوموندور یک سگ بزرگ از نژاد سگ نگهبان است که دارای موهای بلند رشته مانند می باشد. این سگ دارای یک غریزه طبیعی نگهبانی است و یکی از دارایی های با ارزش کشور مجارستان می باشد، که به شدت حفاظت شده و جلوی تغییر نژاد آن گرفته می شود. در این مطلب به طور کامل به معرفی این نژاد پرداختیم، امیدواریم که از این مقاله استفاده کرده باشید.

سوالات متداول

چه ویژگی باعث شده که نژاد کوموندور منحصر به فرد باشد؟

پوشش و موهای سگ کوموندور به گونه ای است که علاوه بر بامزگی، زیبایی آن را منحصر به فرد کرده است. این پوشش از کوموندورها در برابر شرایط سخت آب و هوایی و هم چنین شکارچیان تیز دندان محافظت می کنند.

دلیل ضرورت آموزش به سگ کوموندور چیست؟

اگر به کوموندورها آموزش های لازم داده نشود و اجتماعی نشوند در آینده و زمانی که بالغ می شوند، بسیار مراقب بوده و محافظ های سخت گیری خواهند شد.

آیا نژاد کوموندور برای زندگی در آپارتمان مناسب است؟

خیر، زیرا سگ کوموندور یک سگ نگهبان است و باید فعالیت های زیادی داشته باشد که مناسب خانه هایی با حیاط بزرگ است.

لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام دوستِ دوستِ من

لطفا برای عضویت در خبرنامه پت۹۸، ایمیل خودتون را وارد کنید